Aass Bryggeri - Energiøl

Navn: Aass Bryggeri - Energiøl
Pris:
Ca 40,-
ABV:
4.7%
Sjanger:
Nei, det må vel bli “Energiøl”
Untappd

Jeg går ut fra at de gretne, gamle gubbene i Tyskland som tviholder på reinheitsgeboten har hatt nok å irritere seg over de siste tyve årene. Hvem vet, kanskje sitter de der i sine lokale kneipe og sukker over laktose og andre ting som ikke hører hjemme i øl. Aass Bryggeri sin nye kreasjon tror jeg ikke blir en slager der heller.

Aass Energiøl består av 90% øl og 10% energidrikk. Som med alt annet butikkstyrkeøl så går ikke alkoholprosenten over 4.7%. Smaksmessig hadde jeg vel heller tipper 80% energidrikk og 20% uhumlet pils. Men la oss begynne med aromaen. For meg lukter Energiøl ganske likt som innholdet i en godteripose, kjøpt av noen som ikke spiser sjokolade. Det lukter ganske likt som den falske dels søte, dels sure lukten. Sitronsyre, kunstige bær, sure føtter. Du kan sikkert se det for deg.

Smaken følger til dels lukten, men det er en lett syrlighet, en fruktighet som med godviljen kan ligne på dårlige kettle sour-surøl, før ettersmaken treffer smaksløkene. Energidrikk-smaken er jo grei nok den, for de som liker denslags, men så kommer pils-smaken plutselig. Det smaker pilsnermalt, og selv om den i og for seg er god i mange settinger så ble det veldig rart her. Det passer sammen circa like bra som pizza med marshmallows og ekstra hvitløk, for å dra en referanse til gode gamle Teenage Mutant Ninja Turtles. Nå skal det sies, det smaker ikke like støtende som Mack - Banan IPA Lite, men nå vant jo det også premien for verdens verste øl.

Innholdslisten til Energiøl er intent mindre enn humle, syre, farge, naturlig aroma, teurin, søtstoff (aspartame, acesulfame K, sukralose), koffein, konserveringsmiddel (natriumbenzoat). Jeg ville bare nevne det, hvis du bryr deg om sånt.

Burde visse øl ha en øvre aldersgrense? Jeg vet ikke, men for å sitere Roger Murtaugh: “I’m getting too old for this shit”.

1/5


Nyeste innlegg om butikkstyrke-øl:

Forrige
Forrige

Salikatt - Phoenix vs Lervig - Paragon 2019 vs Side Project - Continuance

Neste
Neste

Lervig - Triple Chocolate Coconut