Haandbryggeriet - Dark Inception

Navn: Haandbryggeriet - Dark Inception
Pris: 197.40,-
ABV: 16%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Det er vel litt som med filmtitler som det er med ølnavn. Det er langt fra alle som høres like tøffe ut hvis du oversetter de direkte til norsk. “Mørk Oppstart” er vel circa like kult som “Kalde Rumper” fra 1993.

Dark Inception derimot både høres tøff ut og har smaker som nesten er litt tøffe de også. Selve baseølet er Haandbryggeriets egen Epilogue, som er en fatlagret imperial stout med tydelig røst og bitterhet. Litt sånn som imperial stouts var før de kunne drikkes som erstatning for en dessert. For meg var Epilogue litt røff og jeg konkluderte med at den med fordel kunne trenge et år eller to i en kald kjeller. I Dark Inception har de tilsatt Tairora-kaffe, røstet av Solberg & Hansen. For deg som ikke har svart belte i geografi så vil det si Papua Ny-Guinea, hvor de har produsert kaffe i snart hundre år.

Ølet både lukter og smaker deilig av kaffe og mørk sjokolade, med fatpreget i alle fall for min del i bakgrunnen. Det faktum av ølet har økt fra 14.4% til 16% alkohol har også sin effekt. Jeg syns ikke det har blitt så voldsomt boozy, men alkoholen gir også litt sødme som det virker som gir litt ekstra fylde. Denne fylden er fin for å balansere smakene av mørk, røstet malt og kaffe. For meg så sitter balansen bedre i dette ølet enn i Epilogue. Litt vanilje og/eller bedre fatpreg hadde ikke skadet, men nå er jo jeg én av få som er mer glad i bourbon enn kaffe.

4.25/5


Nyeste innlegg om Haandbryggeriet-øl:

Forrige
Forrige

Lervig - Triple Chocolate Coconut

Neste
Neste

Mjøderiet - Eplepai