Meinklang - Foam Rot (til sous vide andebryst)

P1006134-Edit.jpg

Navn: Meinklang - Foam Rot Pet Nat
Pris: 239.90,-
ABV: 12%
Sjanger: Pet Nat / Naturvin
Vivino
Vinmonopolet

Det er vel trygt å si at Meinklang dels kan takkes for å introdusere nordmenn til pet nat og naturvin. De var ikke først ute, men klarte å komme inn på mange pol med fine alternativer til de klassiske røde og hvite. På jobben har det vært en go-to når vi trenger leskende og digg vin uten for mye tanniner.

“Meinklang” betyr “min klang”, som i følge vinmaker Werner Michlits kommer av hans harmoni med naturen. Foam Rot er laget med druen Gamaret, som er en miks av Gamay og Reichensteiner. Gamay kjenner mange fra Beujolais, hvor franske vinmakere lager lettdrikkelige og stort sett deilige viner. Fra denne fikk jeg blåbær, bringebær og hint av urter og eddiksyre. Som pet nat skal være så er den lett perlende og sånn sett leskende. Etter et par timer ble eddiksyren overraskende tydelig, så jeg vil si det er en vin som du begynner å drikke på mens du lager maten og blir ferdig med mens du spiser. 4/5

Matforslaget er en av livrettene mine - andebryst. Jeg kjøper konsekvent hel and, parterer den, vakumerer bryststykkene og setter de i vannbad på 54 grader. Mens det står og koser seg går skroget, smårester, gul løk, gulerøtter og stangselleri i ovnen på høy varme til bruning. Når det er brunt nok går det i trykkoker med noen laurbærblader og hel sort pepper. På høyt trykk er mye gjort på halvannen time. Kraften siles av og må så kokes veldig langt ned. Jeg fordeler den i et par stekepanner for å få mer overflate. Mens den koker ned tar jeg solbær fra egen hage, koker med littegrann vann og kjører gjennom en sil for å bare få saften. Dette blandes inn i den nedkokte kraften før den monteres med smør og justeres med salt og pepper.

På dette tidspunktet har jeg sannsynligvis hentet andebrystene opp av vannbadet, lagt de til tørk før de brunes med fettet ned, på rimelig høy varme. Ikke gjør feilen med å bruke for lav varme, for da kan du lett oversteke selve kjøttet.

Tilbehøret var kokte og så stekte poteter og asparges. Resultatet blir i alle fall fantastisk mørt og godt. Med alt fettet fra andebrystet så passer syren og fruktigheten fra vinen rett så bra.

Forrige
Forrige

Mjøderiet - Midgard

Neste
Neste

Marlobobo - Norwalien Happiness