Marlobobo’s Megabear - Acidulator

P1006119-Edit.jpg

Navn: Marlobobo’s Megabear - Acidulator
Pris: 86.90,-
ABV: 5.5%
Sjanger: Fruktsurøl
Untappd
Vinmonopolet i September

Solbær er uten tvil noen av favorittbærene mine. Mørke, tanninske og syrlige. Jeg bruker de mest i desserter, men også til and. Kok kraft på skråg og grønnsaker, sil av, kok helt ned og bland i solbær som du har kokt ned og presset gjennom en sil. Magisk.

Her har Marius & co tatt norske solbær, vanilje fra Madagaskar og havsalt fra, vel, et hav. Å ta en skål med selvplukkede solbær og dynke med vaniljesaus fra boks er en av klassikerne fra oppveksten min, så det er en kombinasjon jeg er mildt sagt kjent med. I selve ølet fikk jeg naturligvis mye solbær, men kanskje mer som en del av en blanding av flere bær. Det er litt som om du tar en pose med skogsbær og har i en større andel solbær. Litt mer tanninsk og punchy. Du får litt av urtepreget - altså solbærbusk, men det er ikke overdrevet.

Vaniljen er heller ikke overdrevet - på ingen måte. Det blir litt som en teskje vaniljesaus i den fiktige skålen med solbær. Den er der og runder av syren litt, men jeg hadde likt det litt tydeligere. Risikoen er nok at tydeligere vanilje gjør at du smaksmessig kan havne mer over i fruktyoghurt-territoriet og det er kanskje ikke planen. Acidulator er heller ikke i “ultra-fruited”-territoriet. Den minner mer om Krecher sine fruktsurøl og jeg tror den vil slå bra an hos de fleste.

4 / 5

Forrige
Forrige

Marlobobo’s Megabear - Toad Trip

Neste
Neste

Nyheter fra Lindheim Ølkompani