Mikkeller San Diego - Øl Nagelfar BA

Navn: Mikkeller San Diego - Øl Nagelfar BA
Pris: 320.60,-
ABV: 11.6%
Sjanger: Barleywine
Untappd
Vinmonopolet

Naglfar er navnet på et digert skip i norrøn mytologi som ble laget av døde menneskers negler. I Voluspå heter det at «Naglfar losnar», dvs. slites løs av sin fortøyning når Ragnarok bryter løs. Naglfar vil da seile fra Jotunheim fullastet med jotner som skal slåss mot æsene (gudene). Spesielt de siste ti årene har bryggerier tilsatt veldig mye rart i ølene sine, men dette ølet er heldigvis brygget uten negler.

Selv om fatlagret barleywine er blant de mest komplekse sjangrene av øl så er det allikevel smaker som går igjen (og igjen). Som geeks har vi kanskje lett for å favorisere smaker som er litt nye (og ikke bare gode). Denne smaker ikke veldig nytt, men den smaker slik gode øl i sjangeren pleier å smake.

Mørk karamell, knekk, mørk frukt, litt lær, bourbon og litt eik. Akkurat det er ikke så rart, da denne har modnet i hele tre år på bourbonfat.

Men så er det nå det at når du drikker et øl i “Formel 1”-sjangeren så er det lett å sammenligne mot referanseølene. Når jeg gjør den sammenligningen så er det nok mest intensitet, fylde og kanskje litt kompleksitet jeg savner. Jeg kan nesten garantere at jeg hadde likt den enda bedre på 15%, eller kanskje 17% som er tilfellet med A Deal With The Devil Triple Oaked. Godt er det uansett, og jeg endte på 4.5 / 5.

Forrige
Forrige

Mack - Banana IPA Lite

Neste
Neste

Hansa - Roséøl