Hansa - Roséøl

Navn: Hansa Borg Bryggeriet - Roséøl
Pris: 30.90,-
ABV: 4.7%
Sjanger: Sider / rosé / øl
Untappd

Jeg må innrømme at når de store norske bryggeriene lanserer øl som potensielt sett kan være virkelig dårlige så klør det litt ekstra i bankkortet, for:

Er det ikke deilig å ha noen å hate
Føles det ikke godt å ha noen å hate
Er det ikke herlig å slå dem flate
Er det ikke deilig å ha noen å hate

-Raga Rockers, 1990

Jeg ser for meg at når markedsavdelingen hos Hansa pønsket ut hva årets “mango IPA” eller hard seltzer skulle være så var det nok ikke fans av fatlagrede barleywines og georgianske naturviner de tenkte mest på. Markedet består av mange kundesegmenter, med et hav av preferanser og smaksløker. Grunnen til at jeg har misslikt flere av Hansa sine tilsvarende lanseringer samt mange hard seltzers osv er på grunn av bruken av kunstige ingredienser og tilsynelatende en konklusjon om at produktet er “godt nok”. En aprikos-hard seltzer kan sikkert være bra, men da må det smake som ekte aprikos og ikke som godteri kjøpt på tilbud på svenskegrensa.

Rosévin kan for all del være godt det også, men hjelpe meg, det er mye overfiltrert og oversentrifugert tullevin på markedet. Selve prosessen er ikke så komplisert. Utgangspunktet er druer typisk brukt i rødvin, men med en skallkontakt på bare 2-24 timer, noe som gjør at du får en rosa farge midt mellom hvitvin og rødvin et sted. Denne skallkontakten henter ut fruktighet og litt tanniner, så hvis den er litt nedkjølt så fungerer det i solveggen.

Hansa - Roséøl smaker faktisk ganske likt som rosévin. Kanskje ikke som premium-greier fra Provence, men som den trauste smaken som går igjen i de billigere flaskene på polet. Jeg får ingen usmaker og heller ingen kjip ettersmak. Null preg av ingredienser kjøpt på svenskegrensa, men heller et relativt tørt, fruktig øl med en fin perlende karbonering og en veldig snill syrlighet. Det blir nok lenge til neste boks for min del, men jeg tror denne vil selge bra. 3.25 / 5


Nyeste innlegg om pilsner-øl:

Forrige
Forrige

Mikkeller San Diego - Øl Nagelfar BA

Neste
Neste

Field Recordings - A Hymn For The Fields