Mikkeller San Diego - The Powers To Be

Navn: Mikkeller Brewing San Diego / AleSmith Brewing Company - The Powers to Be
Pris: 320.20,-
ABV: 13%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Mikkeller San Diego og Alesmith har gjort noe veldig tydelig for meg. Jeg må begynne å drikke calvados. Denne eplespriten som er destillert fra sider har franskmennene perfeksjonert over noen hundre år. Til tross for en alkoholprosent på vanligvis kun 42% så kan det være imponerende intensitet og kompleksitet. Hvorfor må jeg drikke mer av det? Fordi The Powers to Be smaker som en sprit jeg ikke har forstått meg helt på. Litt som cognackuler i oppveksten?

Selve baseølet er så mørkt som øl kan bli. Aroma er ganske kompleks med mye fatpreg, spesielt i retning brandy og calvados. Vi snakker fransk eik, krydder, epler, kaffe, mørk sjokolade og knekk. Smaken følger lukten, men den er rett og slett punchy. Her er det drikkemotstand ikke så mye i form av røstet malt eller humlebitterhet, men skarphet fra spriten. Det er godt, men en acquired taste. En annen utfordring for meg med eplesmak i kraftige stouts er fordi smaken overlapper med usmaken acetaldehyd. Denne kommer som et resultat av et ufullstendig utgjæret øl og smaker spesifikt grønne epler. Slike usmaker stikker allikevel annerledes i nesen, men det er litt plagsomt å sitte og fundere om ølet smaker som skal skal eller ikke.

Summert sett er dette et nippeøl som med fordel kan deles. Det krever sitt, men for rette smaksnerden kan den virkelig slå an. Jeg er bare ikke helt der enda.

4.25 / 5

Forrige
Forrige

Hansa - Lite Litchi IPA

Neste
Neste

Haandbryggeriet - A SMaSHing Pilsner 2 vs Ayinger Bairisch Pils