Hansa - Lite Litchi IPA

Navn: Hansa - Lite Litchi IPA
Pris: Rundt 38,- et sted
ABV: 4.2%
Sjanger: “IPA”
Untappd

Bare fordi et øl er brygget for å ha lite karbohydrater, betyr det at ølet automatisk smaker lite godt? Hansas ene nyhet er smakssatt med litchi, også kjent som kjærlighetsfrukten. Denne frukten har blitt dyrket i over 2000 år i Kina, og ble brukt blant annet som betalingsmiddel av skatt i gamledager. Jeg vet ikke nøyaktig hvordan ølet er brygget, men regner med at det er brukt et konsentrat i stedet for hele bær.

Etter katastrofen som er Mack - Lite Banan IPA så var det med en viss skepsis at jeg åpnet denne, men vet du hva? Lite Litchi IPA er faktisk drikkbart. Det gikk ikke i vasken, og jeg fikk ei heller lyst til å knuse boksen med en diger stein.

Aromaen minner meg om mykt kirsebærgodteri og litt gul sitrus i retning appelsin. Litt kunstig, eller lite ekte. Smaken er ganske lik som lukten, og igjen ikke fæl. En lett maltbase, en slank kropp, med litt rød frukt og faktisk littegrann bitterhet. IPA? Langt ifra, men hvis jeg fikk denne servert på en sommerfest hos noen som ikke har peiling på øl så skulle jeg spart meg for de verste sarkasmene. 3 / 5


Nyeste innlegg om pilsner-øl:

Forrige
Forrige

Reis til Bergen på grunn av: Nattjazz-festivalen

Neste
Neste

Mikkeller San Diego - The Powers To Be