Mjøderiet - Påskemjød

Navn: Mjøderiet - Påskemjød
Pris: 115.20,-
ABV: 10%
Sjanger: Melomel
Untappd
Vinmonopolet

Smaksmessig er påsken for meg forbundet med lam, appelsin og sjokolade. Som mjødbrygger bør du nok med fordel unngå å tilsette lam i en påskemjød, men appelsin og sjokolade er jo interessant. I forkant av årets påskemjød har det blitt noen tester på hva en påskemjød kan være, og det er en balanse som ikke er bare-bare. Basemjød pluss mengder av appelsin og sjokolade kan nok være gøy i små mengder, men det blir nok fort festivalglass og ikke engang 0.25 liter-flasker.

Resultatet har i alle fall blitt en mjød som ikke har sjokolade i seg, men appelsin. Den har ikke enorme mengder appelsin, men den har en merkbar sitrus som spiller fint på lag med den relativt lyse honningen som er brukt. Dette er ingen heftig lynghonning-bombe og den smaker heller ikke Sana-sol, men den er derimot en veldig lett, småfrisk mjød som ikke smaker spesielt intenst eller komplekst. Den er ganske godt utgjæret og har derfor ikke voldsomt med sukker og faktisk ikke så mye syre heller.

Oppsummert vil jeg kalle dette en snill, lettdrikkelig mjød som er vanskelig å misslike. Den skjuler alkoholen godt, passer fint i sola, men den kommer ikke til å imponere på eventuelle flaskedelinger. Til det blir den for subtil, men prøv den som første flasken i løpet av kvelden. 3.75 / 5

Forrige
Forrige

Lervig - Le Grand Melange

Neste
Neste

Nøgne Ø - As The Crow Flies og belgiske vafler