Monkey Brew - #100

Navn: Monkey Brew - Batch #100
Pris: 229.80,-
ABV: 14%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Jeg syns det er koselig når bryggerier feirer runde tall. Med så mye blod, svette og tårer som går med så fortjener anledningen noe litt ekstra. Bryggerier har nødvendigvis veldig forskjellige preferanser og det er jo de som feirer med å brygge en brown ale, men jeg har mer sansen for de som kjører på med en fatlagret imperial stout.

Monkey Brew har holdt på noen år nå og hvis du har noen minutter så er det vel verdt å lese historien bak bryggeriet.

Men selve stouten står det ikke like mye om. Den har stått et år på eikefat som tidligere har holdt bourbontypene Woodford Reserve og Buffalo Trace. Ingen tilsetninger - bare en solid, tung maltbase og lang modningstid.

Aroma og smaksmessig vil jeg si vi er litt i retningen Nøgne Ø kjører på noen av sine imperial stouts. Ingen voldsom fylde og tydelig fatpreg, men du får også en del lakris, toffee, noe vanilje, mørk sjokolade og mørk frukt. Dette er stouten som har tenkt på sommerkroppen, har begynt å kutte litt på karbohydrater og kjører intervalltrening på mandager etter jobb. Heldigvis er det litt flesk igjen.

Relativt høy kompleksitet, ganske mye intensitet og en fin lang ettersmak. Jeg foretrekker den framfor Dark Horizon 7 (og den fatlagrede) og vil si den er blant de beste nye norske. Et åpenbart kjøp hvis du liker det mørkt og alkoholtungt. 4.5 / 5

Forrige
Forrige

Faustino I 2010 og lammecarré sous vide

Neste
Neste

Westbrook Brewing - Mexican Cake 2021