Nøgne Ø - In Dulce Jubilo

Navn: Nøgne Ø - In Dulce Jubilo
Pris: 149,-
ABV: 13%
Sjanger: Belgisk quadrupel
Untappd
Vinmonopolet

In Dulci Jubilo oversettes noenlunde til “i søt feiring”, men er også navnet på sangen vi i Norge kaller “Jeg synger julekvad”.

Jeg synger julekvad, jeg er så glad, så glad!
Min hjertens Jesus hviler i stall og krybbe trang,
som solen klare smiler han på sin moders fang.
Han er Frelser min, han er Frelser min.

Hvis du først skal lage en quadrupel så er det fort smaker innenfor karamell og mørk frukt som er målet. Det er derfor man gjerne bruker spesielle maltsorter som “special B” og det er derfor man kjøper eller lager mørk, mørk kandissukker. Jeg kjenner ikke til oppskriften her, men den er lagret på Oloroso sherry-fat. Oloroso er i utgangspunktet tørr, men mørk på farge etter veldig lang tids oksidasjon. Rosiner, karamell, nøtter og litt av det tradisjonelle flor-preget er vanlig. Mørkere enn fino, men langt fra så episk søt som Pedro Ximenez kan være.

I tilfellet med In Dulce Jubilo fikk jeg mye mørk frukt, søtlig, mørk sherry, rosiner, dadler, brunt sukker og litt lær. Det er søtt, men ikke klissete. Litt som med Nøgne Ø sine tidligere quadrupel-øl så er karboneringen moderat, og langt lavere enn en Rochefort 10 eller lignende. Nøgne Ø gjør sin egen greie og det er jo bare positivt når det blir så bra som dette. Sammen med Ekstra God Jul er dette min favoritt fra Nøgne Ø nå i jula. Den passer flott alene, men prøv den til tørkede dadler og nøtter du har knekt skallet på selv. Det er viktig å belønne seg selv, vet du. 4.5 / 5

Forrige
Forrige

“Can someone give me a Haand?”

Neste
Neste

Mjøderiet - Maple Temptation (og pannekaker)