Nøgne Ø - The Great Southern Trendkill

P1005951-Edit.jpg

Navn: Nøgne Ø - The Great Southern Trendkill
Pris: 89,-
ABV: 12%
Sjanger: Imperial IPA
Untappd
Vinmonopolet

Året er 1996. Norge sender Elisabeth Andreassen til Oslo Spektrum for å synge “I Evigheten” i Melodi Grand Prix.

“Dagen går mot kveld, er borte, blir snart glemt
Men alt vi gav den står igjen, et frø som gror og vokser frem”

Samtidig spiller DImebag Darrel og resten av Pantera inn albumet The Great Southern Trendkill.

“A dead issue (a dead issue)
Don't wrestle with it (don't wrestle with it)
Deaf ears are sleeping (deaf ears are sleeping)
A guilty bliss (a guilty bliss)
So inviting (let me in)
Nailed to the cross”

Hver sin smak der altså. Lite visste de at 25 år senere så skulle det inspirere Nøgne Ø til å brygge en ganske så barsk IPA på 12%. Brygget med Enigma, Motueka og Wai-iti-humle og med en moderat bitterhet på 50 IBU så er vi godt under bitterbombene fra gamledager.

Nå skal det nevnes at maltprofilen på “Trendkill” er mye lettere enn denne typen øl brukte å være. Mindre bruk av krystall- og karamellmalt og større andel av det jeg regner med er pale malt. Dette kombinert med det jeg regner med er liberal bruk av sukker gir et kraftig øl uten så alt for tung restsødme. Det skal ikke så alt for mye bitterhet for å balansere en slankere maltkropp og her syns jeg Nøgne Ø har truffet bra. Aroma og smaksmessig er vi mest i retning appelsin, nesten litt Citra-aktig. Humle fra New Zealand kan gi steinfrukt, rips, blåbær, druer og andre morsomme ting. Jeg fikk ikke så mye av dette her, men mest trauste, digge tropiske smaker. Lett å like sånn sett, men så er det alkoholen da.

12% er mye. Imperial IPAs pleier å være mellom 8-10% og det syns jeg kan fungere. Med 12% så kjenner du alkoholen ganske tydelig, selv når flaska kommer rett fra kjøleskapet. Akkurat dette kan bli vel heftig for noen, dels fordi det er snakk om en halvlitersflaske. Hvis du syns litt ekstra “hestekrefter” bare er gøy så får du ganske mye for pengene med Trendkill.

Aroma- og smaksmessig ganske fin og en bra måte å få feststemningen i gang. 4 / 5

Forrige
Forrige

Bokke - Framboos Pjassel

Neste
Neste

Norges beste BBQ-sted?