Nøgne Ø - The Northwest Passage

northwest.jpg

Navn: Nøgne Ø / Denali Brewing Co - The Northwest Passage
Pris: 99,-
ABV: 12.5%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Nordvestpassasjen er en sjørute fra Atlanterhavet til Stillehavet via den arktiske øygruppen i nordlige Canada. Roald Amundsen var den første til å seile hele strekningen, og siden Denali Brewing Co holder til i Alaska så måtte det vel bli sånn.

1280px-Northwest_passage.jpg

Selve ølet er brygget med røykt chaga-sopp av alle ting, før det så har modnet i ni måneder på ferske bourbon- og whiskeyfat.

Chaga-sopp har blitt brukt i århundrer i Sibir og andre deler av Asia som medisin for å forbedre immunforsvaret og for generell helse. En bra sopp for de som liker antioksidanter. Selve soppen vokser på spesielt gamle, men også unge bjørketrær i kalde klima. Nord-Europa, Norge, Sibir, nord-Canada, Alaska er eksempler.

Smaksmessig er ølet i retning cola, mørk frukt, litt rosiner, demerara, karamell, lett røyk, umami, med litt lagringspreg og lær. Det er et ganske artig øl i drikke, og nå som det har fått litt tid til å modnes på flaske så er det ingen av smakene som jeg syns skiller seg for mye ut. Til mat så syns jeg i alle fall det var en fin match mot spekemat, hvor du kan få en kobling mot umami og det røykte. 4 / 5

Forrige
Forrige

Schramm’s Mead - Black Agnes

Neste
Neste

Cervisiam - Smells Like Bean Spirit