Schramm’s Mead - Black Agnes

black agnes.jpg

Navn: Schramm’s Mead - Black Agnes
Pris: Utgått
ABV: 11%
Sjanger: Melomel (fruktmjød)
Untappd
Vinmonopolet

Solbær er rett og slett en av favorittbærene mine, så jeg pleier å like det meste av øl og mjød som bruker det. Black Agnes er noe av det absolutt beste jeg har smakt hvor solbær er i fokus, og det er blant det beste jeg har smakt fra Schramm’s Mead.

Black Agnes ble smakt samtidig med de fire første mjødene fra Askheimer, og der Askheimer hadde flere smaker (mer urtepreg blant annet) så er Black Agnes bare ukomplisert og deilig. Smaken har en viss overlapping med god gammeldags solbærsaft, men det som gjorde susen for meg er fylden og den deilige honningsmaken. Ofte så foretrekker jeg mjøder med mindre honningsmak og mer fokus på det som er tilsatt, men dette er rett og slett unntaket. Litt som å få en god, varmende klem fra Ole Brum? Sammen med gjennomsnittlig god melkesjokolade ble det magisk.

Men er den altså feilfri? Tja. Jeg tror et spenstig fatpreg kunne tatt den videre oppover, men hvem vet, kanskje hadde det tonet ned smakene som jeg liker så godt? Sånt går det jo an å teste ved å ha i en skvett bourbon, men det får bli neste gang. Schramm sine mjøder har begynt å dukke opp litt her og der, og hvis du liker mjød så blir du nok ikke skuffet av noen av de. 4.75 / 5

Forrige
Forrige

Nøgne Ø - Driftwood²

Neste
Neste

Nøgne Ø - The Northwest Passage