Nøgne Ø - Crossing Unknown Waters til lammepølsemesterskapet

Av kjøttet vi har tilgang på i Norge så kommer lammekjøtt langt oppe på lista over mine favoritter. Jeg elsker lammelår, lammecarré og lammepølser. Selv om de fleste lammepølsene er gode, så er enkelte bedre enn andre. I anledning at det faktisk ble fint vær i Bergen, at jeg var ferdig med å snekre en liten utendørs kjøkkenøy til altanen og at jeg ville drikke kvalitetspils så kom jeg fram til at en liten pølsetest måtte til.

Det første åpenbare valget måtte bli Metervare sin Lambertseter. Dette er en pølse som har vunnet tester i alle årene den har vært på markedet, og med kvaliteten til Metervare så trenger jeg aldri tenke meg særlig lenge om. Lambertseter har en relativt grov farse og er smakssatt med rosmarin og hvitløk. Klassisk kombinasjon og veldig god på smak.

Utfordrer nummer én (til høyre på bildet) er Solheim Slakteri sin lammepølse. Deilig lamme- og urtesmak. Medium grov og ganske lettspist. Til sammenligning litt kjedeligere, men fortsatt bra.

Utfordrer nummer to er Slakt (nede til venstre på bildet) sin lammepølse. Dette er en mer rustikk pølse. Den er grovere, mørkere, med tydeligere urtesmak og mer fett. Dette igjen gjør den saftigere etter en runde på grillen, men det kan bli litt mye for noen. Dette minner meg om A. Idsøe sine grove pølser i Stavanger og jeg digger det. Hvis du er i Bergen så bør du med fordel ta en tur innom både Slakt og fetevarebutikken ved siden og se på utvalget.

Min rekkefølge i lammemesterskapet er Slakt øverst, Metervare på andreplass og Solheim på tredje. Lag gjerne din egen pølsetest hvor du kjøper inn noe som er relevant å sammenligne. Ofte så må du ikke ut med så mye mer for noe som smaker milevis bedre enn standardmerkene.

Når det kommer til tilbehør så liker jeg å lage syltet rødløk, skjære opp litt fetaost og lage snertne små brioche pølsebrød. Av eventuelle deigrester kan du lage boller eller et brød som er nydelig til sandwich.

Navn: Nøgne Ø - Crossing Unknown Waters
Pris: 46,-
ABV: 5.5%
Sjanger: Tsjekkisk pilsner
Untappd
Vinmonopolet

Tsjekkisk pilsner er en finfin sjanger som egner seg ekstremt bra til grilling på idylliske, solfulle kvelder. De tsjekkiske kan være noe fyldigere enn de tyske, med en humlekarakter ofte basert rundt Saaz-humlen. Disse pilsnerne kan også ha diacetyl (normalt ansett som en usmak) i seg, men jeg fikk heldigvis ikke noe i Nøgne Ø sin. Samtidig med Crossing Unknown Waters drakk jeg Vinohradskys øl med navn Vinohradská 12. Der denne har en veldig lys, floral og noe krydret profil med relativt høy karbonering er Crossing Unknown Waters fyldigere, med mer honningpreg fra malten og en balanse mot humlebitterheten som ikke sitter fullt like bra.

Summert sett hadde jeg likt den litt slankere og mer av de deilige små CO2-boblene Vinohradsky fikk karbonert boksene sine med. Uansett en fin pils og et godt matøl. 3.75/5


Nyeste innlegg om Nøgne Ø:

Forrige
Forrige

Salikatt - Hyper Cube

Neste
Neste

Mjøderiet - Megamix 2022