Salikatt - Inertia

Navn: Salikatt - Inertia
Pris: 104.90,-
ABV: 8%
Sjanger: New England Dobbel IPA
Untappd
Vinmonopolet

Inertia, eller “treghet” som det heter på norsk er et øl hvor det ikke er så åpenbart om navnet refererer til noe som helst. Der jeg med Triple Piston kunne resonnere meg fram til at det kunne ha noen med en kompressor å gjøre så holder jeg her en knapp på at navnet er valgt fordi det bare er et litt kult ord. Det er jo fair det, og hvis ølnavnene skal velges ut fra om ordet er kult eller ikke så er det i alle fall nok å ta av en god stund. Skulle de klare å runde verdens utvalg av kule ord så får vel begynne å legge på “2” på slutten da.

Men det var en digresjon. Som vanlig snakker vi en slank maltkropp som gir rikelig med plass til Idaho Gem og Vic Secret-humlene som er valgt for aroma/smak. Hvis du er en leser av norges kanskje minste ølblogg så ser jeg det som godt mulig at du har drukket øl med Vic Secret. Denne sitrusfruktige og litt krydrete humlen fra Australia syns jeg fungerer bra både alene og i kombinasjon med andre humletyper.

Idaho Gem derimot er den første unike humlesorten fra Gooding Farms i Idaho.

“Bursting with red cherry flavor” sies det om Idaho Gem. Akkurat det er smaksbeskrivelser du sjelden finner i humletyper, så bare det er jo ganske spennende i seg selv.

Jeg hadde ikke gjort leksene mine før jeg drakk denne boksen, så jeg gikk ikke spesifikt inn for å lete etter lys rød kirsebærsmak. Hadde den vært der tror jeg imidlertid at jeg hadde notert meg det. Min opplevelse var mer i retning gul sitrus, pomelo, appelsinskall, litt tyggis og et hint av furu. Eventuelle litt sjeldne smaker her som tyggis er nok mer et produkt av gjæren som er brukt enn humlene. Godt smaker det i alle fall. Lettdrikkelig, fruktig, med en lett bitterhet og en behagelig munnfølelse. Om ikke like intens som Triple Piston så skal det godt gjøres å misslike Inertia. 4.25 / 5

Forrige
Forrige

Põhjala - Triple Barrel

Neste
Neste

Salikatt - Comet