Radikon - Pinot Grigio

Radikon er en spennende naturvinprodusent som holder til helt på grensen mellom Italia og Slovenia. Saša Radikon begynte å produsere vin etter sin bestefar sine metoder i 1995, og det involverte å først øke skallkontakten på hvite viner til syv dager og senere til tre måneder. Det, kombinert med å etter hvert kunne fjerne bruken av sulfitter gir viner med flott intensitet og kompleksitet.Jeg startet oppdagelsesreisen min gjennom naturvinens verden for noen år tilbake og så da etter viner som kunne interessere meg på lignende vis som surøl. Naturvin og pet nat kan være så mangt. Det kan være bra, det kan være dårlig og det kan være kjedelig. Radikon er for meg en av de som gjør noe litt ekstra gøy, Navn: Radikon - Pinot Grigio 2019 Pris: 379.90,- ABV:  13.5% VinmonopoletJordbær, bringebær, kirsebær, fine florale noter og rose. Eik og et hint av eddiksyre. Lang, juicy finish.

Radikon er en spennende naturvinprodusent som holder til helt på grensen mellom Italia og Slovenia. Saša Radikon begynte å produsere vin etter sin bestefar sine metoder i 1995, og det involverte å først øke skallkontakten på hvite viner til syv dager og senere til tre måneder. Det, kombinert med å etter hvert kunne fjerne bruken av sulfitter gir viner med flott intensitet og kompleksitet.

Jeg startet oppdagelsesreisen min gjennom naturvinens verden for noen år tilbake og så da etter viner som kunne interessere meg på lignende vis som surøl. Naturvin og pet nat kan være så mangt. Det kan være bra, det kan være dårlig og det kan være kjedelig. Radikon er for meg en av de som gjør noe litt ekstra gøy,

Navn: Radikon - Pinot Grigio 2019
Pris: 379.90,-
ABV: 13.5%
Vinmonopolet

Jordbær, bringebær, kirsebær, fine florale noter og rose. Eik og et hint av eddiksyre. Lang, juicy finish.

radikon pinot grigio 2.jpg

Anbefaling til mat denne gangen er and. Kjøp en hel and, parter den, lag et rutete mønster på fettsiden av bryststykkene og kjør de i sous vide på 54 grader i to timer. Hvis du vil være litt ekstra flink roaster du skroget og innmaten i ovnen til det har fått fin farge, hiver det i trykkoker med litt grønnsaker og koker en kjapp og effektiv kraft som du så siler av og koker helt inn før du justerer med salt, pepper og eventuell vin, smør eller fløte. En saus på appelsin, sitron og demi glace er også nydelig, men tar mildt sagt en del tid.

Etter vannbadet skal bryststykkene stekes på panne. Pass på å ha grei varme gående, ellers så er det lett for at det tar for lang tid å crispe opp fettsiden og du kan risikere å oversteke deler av kjøttet.

Som tilbehør hadde vi mandelpotetgnocchi som vi stekte i panne med smør.

Forrige
Forrige

Lindheim Ølkompani - Impure

Neste
Neste

Krecher - Draugenetic X