Salikatt - Bank Shot

bank.jpg

Navn: Salikatt - Bank Shot
Pris: 69,90
ABV: 8%
Sjanger: NEDIPA, eller New England Double India Pale Ale hvis du ikke like forkortelser.
Untappd
Vinmonopolet

I oppveksten min på Vestnes kunne du i praksis velge mellom fotball, håndball og basketball. De to første hadde jeg aldri noe talent for, men basketball var spennende, og basketball var gøy. I basketball har du en rekke begreper, og Bjarte fra Salikatt liker tydeligvis å kalle opp ølene sine etter de.

bank.png

Et “bank shot” er når du kaster ballen og treffer bakplata før den går i kurven. Linda Vidala og King Skurk One har også sangen Bængshot, som ikke har noe med det å gjøre i det hele tatt, men den er gøy å spille på et anlegg med bra bass.

Men tilbake til ølet. Galaxy og citra er humlene denne gangen, og det er jo kanskje mine to favoritthumler det. Uten at jeg kjenner til hvor mye som er brukt av hver så opplever jeg ølet som mer “spicy” sitrus og appelsin framfor den veldig trauste. Ølet har en fin bitterhet, en ikke så alt for overdreven kropp, og en lang og deilig småbitter avslutning med litt gress, steinfrukt, pasjonsfrukt, og generell tropisk frukt som jeg opplever som litt “gul”. Alt kunne blitt skrudd opp et lite hakk til, men dette må være en av mine favoritter i år. Jeg håper den blir brygget neste år også. 4.75 / 5

Forrige
Forrige

Lervig - Barrel-Aged Molten Double Chocolate Fudge Cake Supreme

Neste
Neste

Salikatt - DDH Pavlova