Salikatt - Comet

Navn: Salikatt - Comet
ABV: 4.7%
Sjanger: New England Pale Ale
Untappd

“Hm! Skal DET være der?”

Skal man dømme meg ut fra min Untappd-profil så kunne du henge deg opp i at jeg har et relativt høyt snitt på ratingene jeg gir. Dette har ikke så mye om at jeg elsker alle øl jeg kommer over, men at jeg stort sett går etter øl jeg tror jeg kommer til å like. Noen ganger dukker det opp middelmådige øl, og noen ganger er det det jeg har mest lyst på også. De dårlige ølene prøver jeg stort sett å unngå, men dessverre sniker det seg inn usmaker i øl som kanskje ellers er kjempegode.

Comet er en amerikansk humle som har eksistert siden 60-tallet, men som relativt nylig har begynt å bli populær igjen. Jeg syns i alle fall det er flott at bryggere utforsker både nytt og gammelt hvis resultatet er at vi får øl med morsomme, unike smaker. Som vanlig er det sitrus det stort sett går i, med mulighet for grapefrukt, mandarin, gressete noter, sitrongress, solbær, aprikos og ananas. En salig blanding, med andre ord. Det høres jo kjempegodt ut egentlig, men det hjelper ikke så mye hvis ølet har fått diacetyl.

Dette er nok den usmaken som er vanligst å finne i humlerike øl og uten at jeg skal gå inn i et foredrag om hva og hvorfor så er resultatet at du får lukter og smaker veldig i retning kinosmør. Nå er det ikke alle som reagerer på diacetyl og usmaker kan jo også skje med bare noen uheldig utvalgte bokser eller flasker. Jeg vet ikke hva som er tilfellet med Salikatts Comet, men ut fra det høye snittet på Untappd håper jeg at jeg bare trakk det korteste strået. Ølet gikk i vasken etter hvert, men jeg kunne i alle fall kjenne igjen en fin humlesmak og en slank og fin maltkropp. Kanskje blir det et nytt forsøk en gang. 2.5 / 5

Forrige
Forrige

Salikatt - Inertia

Neste
Neste

Salikatt - Westcoast Winter