Salikatt - Westcoast Winter

Navn: Salikatt - Westcoast Winter
ABV: 4.7%
Sjanger: Vestkyst Pale Ale
Untappd

Hvis du skal skryte på deg å være oppdatert når det kommer til norsk humleøl så holder det ikke å bare åpne vinmonopolet.no og bestille siste skrik. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er den flinkeste til å stikke innom Gulating, men det skal jeg bli bedre til i 2022 for det dukker opp mye bra.

Westcoast Winter har en lett maltbase inspirert av Amerikanske vestkyst-IPAer, justert ned til butikkstyrke. Stjernehumlen denne gangen heter McKenzie. Dette er den første humletypen fra West Coast Hop Breeding Company, som holder til i nettopp McKenzie i Oregon. Den er tenkt å være spesifikk til nettopp det området og dets terroir. Akkurat det syns jeg er litt kult, for smaksmessig vil jeg si den er litt gulere på sitrusen enn den oransje sitrusen til f.eks. Citra. Ellers fikk jeg tydelig granskog og kanskje litt steinfrukt. For noen kanskje littegrann uvant, men jeg likte det egentlig skikkelig godt. Fin bitterhet og en slankere kropp en polstyrkeølet Slow Burn. Det blir litt crispere og det syns jeg er godt.

Jeg vet ikke om McKenzie er den eneste humletypen brukt her, men jeg fikk lyst til å teste den selv sammen med f.eks. Centennial, Cascade og Amarillo. Det er gøy med øl som gir deg lyst til å brygge. Når det kommer til Westcoast Winter tror jeg det er et øl som også gir deg lyst til å drikke opptil flere bokser - gjerne med pizza, taco og hamburger. 4.25 / 5

Forrige
Forrige

Salikatt - Comet

Neste
Neste

Salikatt - Slow Burn