Weldwerks / Side Project - Coconut Symposium

Navn: Side Project Brewing / WeldWerks Brewing Co. - Coconut Symposium
Pris: Ikke på polet, så denne må bestilles fra f.eks. mybeercollectibles.com
ABV: Blir ikke oppgitt, men det er trygt å si at den er i polstyrke
Sjanger: Pastry barleywine
Untappd

Øl kan være en dyr hobby. Vi velger jo alle hva og hvor mye vi kjøper, men utvalget blir bare større og større av virkelig påkostede øl. For et bryggeri koster det nødvendigvis mye å bruke bruke ingredienser av høy kvalitet, før dette kanskje lagres i en liten evighet på igjen ganske dyre eikefat. Jeg liker i alle fall å bruke dette som forklaringer på noen av de dyrere innkjøpene mine. I dette tilfellet var vi en liten gjeng som delte på kostnaden av denne ganske eksklusive flasken som en kompis skaffet. Det er bra, for den har et stort problem.

Selve baseølet er en engelsk barleywine, noe som i klassisk forstand vil si et øl med mer fokus på karamellmalt og med mindre bitterhumle enn i en amerikansk barleywine. Dette ble lagret i 5-7-år gamle bourbonfat i 24 måneder, før det modnet videre på rå og toastet kokos.

Jeg tror det er et godt baseøl langt inne der et sted, men i glasset smaker det stort sett én ting og det er kokos.

En sammenligning kan være at du får servert en klassisk rødvinsgryte hvor det har blitt brukt en formue på kraftbein, høyrygg, oksekjake og hvem vet hva annet. Starten var god, helt til kokken gjorde det til en rødvinssuppe ved å ha i en 3 liter dunk med Doppio Passo.

Hvis du har en flaske av denne stående så vil jeg anbefale å drikke den på en kveld hvor andre mørke øl skal smakes på. Da kan du bruke denne som et krydder i øl som kanskje er litt kjedelige. Noen ganger er det også greit med en påminnelse at selv de flinkeste bryggeriene kan misse.

3.5 / 5

Forrige
Forrige

Mack - Banana Milkshake IPA

Neste
Neste

Reis til Bergen på grunn av: Nattjazz-festivalen