Mack - Banana Milkshake IPA

Navn: Mack Mikrobryggeri - Banana Milkshake IPA
Pris: 79.90,-
ABV: 4.7%
Sjanger: “IPA”
Untappd

Hvis du følger litt med på bloggen min så la du kanskje merke til omtalen av Mack - Lite Banana IPA. Gitt valget vil jeg nok drikke det aller meste i stedet for nettopp det ølet, men så kom muligheten til å prøve Mack sitt noe mer påkostede bananprosjekt. Nysgjerrigheten vant.

Dette ølet er brygget med bananpuré og “en del humle”. Som du sikkert vet så kan visse humletyper gi tropisk aroma og smak, og dette er jo noe som burde fungere sammen med banan. Her hos oss er vi glade i å lage tropiske smoothies hvor vi supplerer med banan for å runde av smaken og å gi litt sødme til å balansere resten.

Banana Milkshake IPA skiller seg fra Lite Banana IPA ved at det faktisk lukter rimelig ekte banan i stedet for kunstig skumbanan. På lukten fikk jeg også sitronsyre og ananasbrus. Litt snodig og ikke voldsomt tiltalende, men bedre enn Lite Banana IPA. I munnen opplever jeg ølet som underkarbonert, med smak av banan, og spesifikt den hvite delen av bananskallet. I avslutningen fikk jeg en del lys pilsnermalt. I beskrivelsen nevnes det at laktose er tilsatt for å gi milkshake-preget, men det hadde ikke jeg merket i en blindsmak. Jeg vet heller ikke om ølet hadde blitt voldsomt mye bedre hvis de hadde hatt i nok laktose til å fortjene milkshake-biten av navnet, men det hadde vært ærligere.

I 2021 vant dette ølet prisen for beste øl i Det Norske Måltid, et år hvor det kom mange fantastiske norske øl på markedet. Jeg ville servert dette skikkelig kaldt til en kraftig burger med blåmuggost, for da vil det i det minste oppleveles som relativt friskt uten å kunne overdøve smakene på maten med en banansmak som strengt tatt ikke vil gi noen retter en 1+1=3-effekt. Det sier vel sitt.

Min rating er 2.5/5.


Nyeste innlegg med banan som tema:

Forrige
Forrige

Nøgne Ø - Roaring Forties & Furious Fifties

Neste
Neste

Weldwerks / Side Project - Coconut Symposium