Ægir - Brageskål

Navn: Ægir - Brageskål Jubileumsøl
Pris:
129,-
ABV:
12.5%
Sjanger:
Scotch ale / Wee heavy
Untappd
Vinmonopolet

Det er litt artig å filosofere over hvordan Ægir dukket opp relativt kort tid etter at jeg flyttet til Bergen, og har vært til stede så lenge jeg har vært interessert i håndverksøl. Fortsatt lager de øl for nerdene, for foreldrene, for de som ikke liker “øl-smak”, og de fleste andre også. Ægir stiller fortsatt opp på mange ølfestivaler, feiret ikke bare med en egen festival, men også en scotch ale / wee heavy som ble modnet på eikefat som tidligere har modnet skotsk whisky. Om det er Speyside, Islay, Highland eller et annet sted kan jeg ikke si, men valget er jo litt spenstig.

Aromaen gir meg tydelig knekk, karamell, brunt sukker, og et hint av mandler og marsipan. På smaken kommer disse tingene igjen, men også litt lær, varmende alkohol, og en fint balansert humlebitterhet. Kroppen er medium fyldig, men en kledelig karbonering som gjør ølet litt lettere enn ellers. Selve whiskyfatet bidrar med litt røyk, og en over snittet lang ettersmak. Fatpreget syns jeg på ingen måte er avskrekkende, men de som ikke er så bevandret i skotsk whisky kan vel reagere litt.

Prøv den til oster, og da gjerne noen litt faste og modne. Det bør treffe fint mot sødmen i Brageskål. Sammen med spekemat, hjortepølse, og et bål eller en peis så bør det bli rett så bra.

4.25/5 og gratulerer til Ægir!


Nyeste innlegg om Ægir-øl:

Forrige
Forrige

Lindheim / Marlobobo - Dolgobobo

Neste
Neste

Nøgne Ø - Jacob’s Ladder