Rygr - Seid (Nelson Sauvin & Galaxy)

Navn: Rygr - Seid (Nelson Sauvin & Galaxy)
Pris: 78.80,-
ABV: 8.3%
Sjanger: New England DIPA
Untappd
Vinmonopolet

Hvis du spør Wikipedia så får du vite at Seid (av norrønt seiðr) er en samlebetegnelse på kunnskaper og teknikker i grenselandet mellom religion og magi. Seid var å betrakte som skjult kunnskap i jernalderen og vikingtidens Norden.”

Koblingen er naturligvis mot de prosessene Rygr gjør for å lage så gode NEIPAs som mulig. Etter flere år med et Vinmonopol som nærmest bugner over av deilig tropisk juice så må et bryggeri virkelig jobbe for å komme med noe som skiller seg ut. For Rygr sin del er dette den første i en serie hvor de har hentet inspirasjon fra bryggerier som Garage Project i New Zealand, og detaljene rundt selve bryggingen kan du lese mer om på Brewolution. Jeg tipper gutta har vært innom boka The New IPA: Scientific Guide to Hop Aroma and Flavor og de er sikkert innom noen av de store bloggene som Beer & Brewing. Kort fortalt sentrifugerer de ølet for å få bort partikler de ikke vil ha og humler med den klassiske tsjekkiske typen Saaz allerede under meskingen. Det er en del forskjellige teknikker som har blitt populære i utlandet og det er gøy at Øyvind og co utforsker videre.

Nelson Sauvin og Galaxy er morsomme humlesorter og er helt klart noen av mine favoritter. Dette ølet drakk jeg først veldig ferskt på boks og så fra fat servert av gutta selv et par uker senere under Bergen Ølfestival. Det første som slo meg var at det var voldsomt aromatisk, med for all del mye tropisk frukt, men også litt urter og nesten litt fot-lukt også. De to sistnevnte fikk jeg mindre av fra fat, så det kan se ut til at litt modning har hjulpet i så måte.

Ølet er jo deilig ellers også. Seid er litt på den søte siden, men langt fra ytterkanten. Mango, sitrus, litt dankness og kanskje litt grønne druer noterte jeg meg. Det har en helt grei bitterhet som balanserer det og en ganske lang, fin ettersmak. Hvis du virkelig vil utforske New Zealand sine morsomme humletyper så kan jeg absolutt anbefale Seid, og det blir gøy å følge med på hvor reisen går videre. De er inne på noe med denne.

4.25/5


Nyeste innlegg om Rygr-øl:

Forrige
Forrige

Lindheim - Coolship Schaarbeekse

Neste
Neste

Monkey Brew - Trilobyte blend 3 & 4