Monkey Brew - Trilobyte blend 3 & 4

Navn: Monkey Brew - Trilobite blend 4
Pris: 119.90,-
ABV: 7%
Sjanger: Surøl / golden sour
Untappd
Vinmonopolet

Monkey Brew er flinke til mye forskjellig rart, men mine favoritter er nok surølene og sterkølene som er høye på alkoholprosent og kraftige på smak. Surølene er rett og slett bare godt håndverk uten preg av snarveier. Serien har mange varianter med forskjellig rart som aprikos og hvite trøfler tilsatt, men den helt vanlige Trilobite er rett og slett bare et baseøl som minner meg om The Rare Barrel sine, før det er modnet på eikefat. Blend 4 er modnet på hvitvin- og bourbon-fat. Formålet var nok å spille på steinfrukt, og her syns jeg de har truffet veldig bra. Både smak og aromamessig minner det ærlig talt om amerikanske surøl som har vesentlig høyere snitt på Untappd.

Jeg fikk steinfrukt, litt generell sitrus, eik og noe funk. Det er syrlig, men sammenlignet med blend 3 kanskje litt mer elegant og avrundet. Fruktigheten syns jeg også har blitt bedre og jammen er det ikke litt mer funk også. Av én eller annen grunn syns jeg 3 luktet litt mer, men denne nye vinner på smak.

Trilobite blend 4 passer naturligvis flott til å drikke alene, men prøv den gjerne til ostebordet. Det er kanskje litt lite sødme til de salteste ostene, men ellers bør det bli fest i kjeften.

4.5/5


Nyeste innlegg om surøl:

Forrige
Forrige

Rygr - Seid (Nelson Sauvin & Galaxy)

Neste
Neste

Grolsch Premium Lager og kylling i belgisk vaffel