7 Fjell - #1000

Navn: 7 Fjell - #1000
Pris:
99.90,-
ABV:
11.7%
Sjanger:
Mørk saison
Untappd
Vinmonopolet

Skal man først feire ti år som bryggeri, så er det jo gøy å brygge noe litt spesielt. I dette tilfellet har 7 Fjell tatt et utgangspunkt i den vesentlig lettere saisonen Snasen, og den franske gjæren derfra. Den funky storebroren, med en alkoholprosent på høyde med en barleywine, tar stafettpinnen videre og har i sumak, lime, szechuan-pepper og ingefær. Alt dette balanseres med ekstra maltsødme og mørk kandissirup.

Her er det nok fulgt litt samme filosofi som når det skal brygges en kraftig bourbon-fatlagret imperial stout og man tilsetter ting som vanilje, altså en ingrediens som overlapper med det man kan få fra eikefatet.

Saison-gjæren pleier å nettopp gi aroma og smak i retning krydder og en viss fruktighet, men her er volumet skrudd opp noen solide hakk.

Både på lukt og smak er det ganske tydelig at vi er i saison-sjangeren, men så kommer lys karamell, litt sitrus, urter, anis, litt Cola, og et hint av .. tannkrem?? Humlebitterheten er ikke så høy i og for seg, men krydderet bidrar også med en drikkemotstand som er litt gøy å kjenne på.

#1000 drikker som en kraftig, litt boozy saison med tydelig krydderpreg som nok kan bli utfordrende for enkelte. Du kan jo kanskje dele en boks med noen, prøve den til mat, eller kanskje kjøpe inn litt og la det stå i kjelleren et års tid. Lagring vil nok roe ned på krydderpreget og kanskje balansere det ut på en måte som flere vil like, men da blir det gjerne også noe litt annet enn hva bryggeren hadde som intensjon.

Matmessig så tenkte jeg umiddelbart fritert kylling med en salat som inkluderer fennikel og kanskje ruccola. Hvis du da har en dippingsaus med litt sødme, så bør det bli ganske godt. Alternativ to kan være and med innslag av sitrus, men jeg ville vært litt forsiktig med den kinesiske 5-spice-blandingen, for det kan fort bli smør på flesk andefett.

Skål for ti nye år!

3.75/5


Nyeste innlegg om 7 Fjell-øl:

Forrige
Forrige

Cavas de Weinert - Gran Vino

Neste
Neste

Lindheim / Marlobobo - Dolgobobo