Alde Sider - Rosé

Navn: Alde Sider - Rosé
Pris: 187.90,-
ABV: 6.5%
Sjanger: Rosé-sider
Untappd
Vinmonopolet

Hvis du spør meg om favorittprodusenter når det kommer til sider, så vil jeg nok plassere Alde trygt inne på topp tre i Norge. Det er noe med fruktigheten, sødmen og syren som rett og slett treffer veldig bra etter mine preferanser.

Som kanskje en del andre begynte jeg med den vanlige sideren, som passer flott både som tørsteslurker og til lettere matretter, og gikk videre til utvalget av heftige issidere. Et par av disse har jeg skrevet om allerede, men det var først på en messe i vår at jeg ble gjort oppmerksom for den flotte rosé-sideren som nå er å finne på en del Vinmonopol.

Her er det rett og slett ikke mer komplisert enn base-sider av Discovery-, Aroma- og Gravenstein-epler som er blandet med bringebær. Selve blandingsforholdet vet jeg ikke, men det er nok til å ikke bare gi den en flott mørk lakserosa farge, og en smak som gjør det lett nok å merke.

Og knusktørt er det heldigvis ikke, heller. Sødmenivået er sånn cirka på nivå med en riesling feinherb, som vil si 12g / liter her. Akkurat det hjelper på med opplevelsen av frukten, men det gjør nok også at bringebærene kan smake littegrann som vingummi - men det sjenerer ikke. Det er bare et hint.

I skrivende stund er det jordbærsesong, og bryr man seg om smak så er det naturligvis de norske som gjelder. 12 gram sukker per liter er ikke så mye i en dessertvin, men med denne kombinasjonen så syns jeg det var akkurat innenfor. Kanskje smaker den ikke jordbær, men det smaker rød frukt, syrlig og litt søtt. Noen ganger er det bare det som skal til.

Vannmelon smakte også ganske godt til, men jeg tok meg selv i å ha lyst på en vaniljepudding, en lys kake, eller noe i den duren. Kanskje blir det en runde to i løpet av sommeren…


Nyeste innlegg om Alde-sider:

Forrige
Forrige

Mjøderiet / Bådin - The Meadicine

Neste
Neste

Assyrtiko, sjøkreps og blåskjell