Mjøderiet - Seidekunst

Navn: Mjøderiet - Seidekunst
Pris:
208.10,-
ABV:
12%
Sjanger:
Melomel
Untappd
Vinmonopolet

Til tross for at vi fortsatt har alternativmesser i flere store byer og enkelte tror på mye rart, så var det nok en del mer åndelige finurligheter i jernalderen og vikingtidens Norden. Med seid menes kunnskaper og teknikker i grenselandet mellom religion og magi – litt i retning shamanisme. Seidekunst er Mjøderiet sin hyllest til dette, og er en mjød som er brygget med honning, råsaft av blåbær, aronia og bringebær.

Aromaen tar meg helt klart i retning skogsbær, men spesielt i smaken kommer det også tydelig aroniabær, med tanniner og i retning solbær. Det smaker litt .. alternativt. Kanskje ikke som noe for alternativmessen, men det er en bærprofil som er litt morsom å smake på, og spekulere om hva den kan bestå av. Jeg vil si det er mer i retning bjørnebær og blåbær enn de mer røde, vanligere bærene. Honningen blir i alle fall mer i bakgrunnen, så her får bærene skinne.

Men så er det all syren. Dette er en nokså syrlig mjød, og om søt så opplever jeg den ikke som “dessert i et glass”. Jeg tror det kan fungere til melkesjokolade og nærliggende varianter, men det blir nok for surt og for lite søtt for noe som sjokoladefondant med mørk sjokolade. Konklusjonen min ble faktisk å ha den til et utvalg av oster, og da spesielt de som er litt mykere og ferskere. Mjøden kan da hoppe inn som et mye mer interessant alternativ til syltetøy, og har du litt kjeks eller dansk rugbrød så bør det bli bra.

Hvis du liker det litt voksent og småavansert så er nok Seidekunst noe for deg.

4.5/5


Nyeste innlegg om Mjøderiet-mjød:

Forrige
Forrige

Nøgne Ø - Dark Horizon 8 Sherry & Whisky

Neste
Neste

Mjøderiet - Blueberry Waffles