Salikatt - Prego

Navn: Salikatt - Prego
Pris: 64.90,-
ABV: 5.2%
Sjanger: Italiensk pilsner
Untappd
Vinmonopolet

Mange øldrikkere kjenner til at pilsneren vi elsker ble født i Pilsen i Tsjekkia, men det ikke alle kjenner til er at Italia også har sin egen, mindre kjente stil.

Italiensk pilsner ble skapt i 1996 av Agostino Arrioli hos Birrificio Italiano, hvor han på den tiden følte at han ikke fikk til å brygge en ekte pilsner. Han endte opp med å tilsette ekstra humle etter utgjæringen av pilsneren sin og Tipopils ble født. Navnet kan oversettes til “pilsner’ish” og nå har Bjarte og co hos Salikatt brygget Prego, som jeg vil kalle italiensk pilsner’ish.

“Prego”, eller “vær så god” som det kan oversettes til er rett og slett en medium slank pilsner, hvor den tyske humlen Tettnang er brukt for å gi bitterhet, aroma og smak. Som humle er denne genetisk veldig lik Saaz, så du skal kunne forvente trauste og klassiske smaker her. Smaken er jordlig, litt krydret og med litt florale noter og appelsin. Det er et kledelig lite maltpreg, men jeg opplever det som fint balansert. Personlig hadde jeg nok likt den litt slankere med hakket mer karbonering, og noen vil kanskje mene den er overhumlet. Pilsnerpreferanser er jo ganske individuelle.

Jeg ser for meg at de som brygger de kraftigste ølene gjerne vil drikke noe lyst og crispy som dette. Jeg tror kanskje Prego kan bli enda bedre etter hvert som de får finjustert oppskriften, men det er en god pilsner som passer til en del mat og ikke minst alene etter en lang bryggesjau.

3.75/5


Nyeste innlegg om pils:

Forrige
Forrige

Lervig - Original Sin / Bourbon / Maple

Neste
Neste

Hva er Cold IPA?