Salikatt - Silver Lining

Navn: Salikatt - Silver Lining 2024
Pris: 249.90,-
ABV: 15%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

For øldrikkere flest er Salikatt mest kjent for sine New England IPAer, som du finner fra butikkstyrke og helt opp i stratosfæren, men med over 300 unike øl fordelt på nesten 50 stiler. De kraftigste ølene - de fatlagrede stoutene og barleywinene er mine favoritter, og de få gangene de dukker opp kan du være nokså trygg på at det er kvalitet.

For meg har Cloud 9 vært den største suksessen, hvor et heftig baseøl ble lagret i halvannet år på bourbonfat, før det fikk litt modning på kokos, kakao og vanilje.

Denne gangen med Silver Lining er det ingen tilsetninger, men fatlagringen har blitt skrudd opp til voksne 30 måneder.

Aromaen gir meg melkesjokolade, litt mørk sjokolade, rosiner og mørk frukt, og litt lakris.

- Var dette en stout eller en sort barleywine?

På smaken derimot kommer mer vanilje og eiketanniner, mer sjokolade, med kaffe, røstet malt og lakris i en fin, lang avslutning. Så kanskje heller en deilig imperial stout tilsatt litt deilig barleywine, og det kan jo ikke bli så feil?

For meg er drømmen at Salikatt skal strekke seg videre mot referanseølene mine fra Side Project i St. Louis. Silver Lining mangler blant annet litt fylde og intensitet for å komme dit, men stilmessig er mye riktig og den solide alkoholprosenten er veldig godt skjult. Anbefales!

4.5/5


Nyeste innlegg om øl:

Neste
Neste

Sopprisotto, lammeribbe og hvit Bordeaux fra P.A. Larsen