Anchorage - Into Nothingness

Navn: Anchorage Brewing - Into Nothingness
Pris: Ikke på polet, så må kjøpes på utenlandske (nett)butikker for rundt 500,-
ABV: 15%
Sjanger: Imperial stout
Untappd

Det er rart med kontraster noen ganger. Et klassisk råd til enslige er å ta med seg den mindre attraktive vennen eller venninnen når du skal ut på byen. Eventuelle du treffer vil da finne deg ekstra kjekk og grei. Jeg hadde nylig en lignende opplevelse når jeg med Mack - Banana Milkshake IPA og ikke minst Mack - Banana IPA Lite ferskt i minnet fikk smake på det som er ansett som verdens beste bananøl.

Anchorage Brewing har vært ett av favorittbryggeriene mine de siste par årene, etter at de for det første begynte å slippe flere og flere kraftige imperial stouts av høy kvalitet, men også at de har begynt å bli tilgjengelig littegrann her og der. Hvis du skal til København så kan du være heldig å finne noe på Kihoskh, mens her i Norge er det stort sett de sure som kommer på polet. De er gode de også, men flere hakk mindre ambisiøse.

Med Into Nothingness har de brygget en imperial stout som baseøl, gjæret og modnet den i store eikefoeders fra Missouri og så tilsatt tonnevis med bananer, vaniljestenger fra Madagascar, samt toastet og rå kokos. Resultatet er rett og slett vittig. Dette er øl som får deg til å smile. Kanskje le? Aroma og smak er veldig i retning bananbrød, men i stedet for den helt vanlige så snakker vi en variant tilsatt en del kakaopulver, bourbon, og en topping med karamellsaus og kokos. Som med de fleste av stoutene til Anchorage er det en voldsom sødme, men det er relativt bra balansert mot de røstede smakene og de flotte fatpreget. Med en literpris på over 1300 kr så må jo dette smake bra, og det gjør det. Dette er et ganske unikt deleøl i en verden som nærmest svømmer i fatlagrede imperial stouts, men det blir kanskje i søteste laget for noen. 4.25 / 5


Nyeste innlegg med banan som tema:

Forrige
Forrige

Carbonnade flamande - Den ultimate ølgryte

Neste
Neste

Salikatt - Hyper Cube