Haandbryggeriet - Epilogue

Navn: Haandbryggeriet - Epilogue
Pris: 249.40,-
ABV: 14.4%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Med Epilogue virker det som Haandbryggeriet har siktet seg inn mot unge og gamle, menn og kvinner som liker stoutene sine litt som de lagde de før i tiden. Vi lever jo nå i en tid hvor unge henger på Ebay for å lete etter gamle digitale fotokameraer som gir bilder slik de så ut før, og hvor musikere slipper nye album på et så traust format som kassett. Jeg kjenner mer nostalgi etter øl og mat, og hvem vet, det gjør kanskje du også?

Epilogue skiller seg fra en del mer “moderne” stouts med at den smaker ganske tydelig røstet malt og med i alle fall en viss smak av bitterhumle. Ut fra dette kunne du kanskje se for deg noe som Kinn - Svartekunst, men denne er litt fyldigere og ikke minst med 18 måneder med fatlagring på bourbonfat. Til tross for all denne tiden så er Epilogue langt fra noen fatbombe. Kanskje litt gamle og småtørre fat? Jeg hadde likt mer bidrag derfra i form av vanilje, karamell og kanskje litt krydder. Litt på gamlemåten og litt på nye-måten?

Med sine voksne 14.4% alkohol så er dette en flaske de fleste må tenke seg litt om før de åpner. Alkoholen bidrar med en sødme som jeg setter pris på, men den stikker også litt i nesen og kjeften. Litt boozy, rett og slett, så Epilogue kan du nok servere kjølt ned i alle fall litt.

Så avslutningen, oppsummeringen eller epilogen til denne teksten får vel bli at dette er et øl jeg helt klar kan anbefale, men kanskje heller for de som vil ha stouten sin på gamlemåten. Jeg opplevde det som litt røft i kantene og tror et år eller to med lagring i mørket kan hjelpe med å runde det av litt. 4/5


Nyeste innlegg om Haandbryggeriet-øl:

Forrige
Forrige

Mjøderiet - Batch #100

Neste
Neste

Seks årganger av Lervig Barleywine / Paragon