Hansa - Høstøl

Navn: Hansa Borg Bryggerier - Høstøl
Pris: 36.40,-
ABV: 4.7%
Sjanger: Amber lager
Untappd

Høstøl kan være så mangt, men for mange bryggerier er det årstiden der de lyse ølene får litt kraftigere maltpreg, kanskje litt karamell, fylde og en nedjustert bitterhet. Dette er øl som skal gjerne passer høstens kraftige gryteretter bedre enn en crisp og tørr pils gjerne gjør. Tradisjonene for fyldigere lager kan vi følger tilbake til Bavaria og Märzen-øl, også kjent som oktoberfestøl, hvor grunnet brann- og eksplosjonsfare var det kun lov å brygge øl mellom 29. September og 23. April. Märzen ble brygget i mars, hvor den ekstra malten og humlen skulle hjelpe ølet med å tåle lagringen utover sommeren. Mot slutten av sommeren ble ølet tatt opp av kjelleren og flasket tidsnok for alle festlighetene.

Hansa sitt høstøl har disse tingene, men den ekstra maltsmaken er mer i retning pilsnermalt og kanskje Vienna-malt. Denne er lysere enn en del av de klassiske Oktoberfest-type ølene og den oppleves også mindre søt. Litt kraftigere brødsmak enn karamell. Humlebitterheten er litt lavere enn vanlig fra Hansa, men det er kledelig og drikkbarheten hjelpes av en tydelig, men ikke overdreven karbonering. Litt fyldig, men samtidig litt frisk.

Men det finnes jo bedre fyldige lagere, spesielt hvis du tar deg en tur på polet. Når øl får en alkoholprosent på 5.5-6.5% så får du med én gang en smaksintensitet som matcher bedre med kraftige pølser, Schweinhäxe og alt det andre gode som gjerne kommer på bordet når dagene blir kortere.

3.25/5


Nyeste innlegg om Hansa-øl:

Forrige
Forrige

Seks årganger av Lervig Barleywine / Paragon

Neste
Neste

Kirin - Tanrei Green Label Happōshu